Is te vroeg klaarkomen blijvend?

 

 

 

Is een vraag die vele mannen die te snel een zaadlozing krijgen zich vaak afvragen. Een zeer logische vraag want wanneer jij met dat probleem kampt lijkt. Licht aan het eind van de tunnel ver weg. Je hebt het gevoel dat je lot al bezegeld is. Dat is een erg vervelend en naar gevoel om bij je te dragen. Het is dan ook zeker niet iets waar jij je bij moet neerleggen. Het hoeft namelijk niet zo te zijn. Het lichaam is iets fantastisch hoewel deze ook zeer complex is. Een belangrijk onderdeel om van je vroege ejaculatie af te komen is door jezelf te herprogrammeren. Of beter gezegd je lichaam.

Zoals eerder aangegeven je lichaam is tot grootse dingen instaat. Je kunt zowel heel snel klaarkomen als er tientallen minuten overdoen, het is waar je lichaam zich onbewust op heeft ingesteld. Het herprogrammeren moet zowel lichamelijk als geestelijk (je hersenen). Je moet zowel rust in je hoofd krijgen, als controle over je lichaam krijgen zonder dat het afleidt tijdens de daad. Een manier om dit te doen, is door met jezelf te spelen en de daad met haar zo exact mogelijk te benaderen.

Gebruik een glijmiddel voor meer weerstand en beeld je ook in dat je het met haar doet. Alleen nu is doel om expres het zo lang mogelijk vol te houden. Het belang is ook dat je er goed over fantaseert en de gevoelens die je tijdens de seks hebt ook naar boven haalt. Want wanneer je angst, onzekerheid of iets anders voelt, is de kans groot dat dit een extra trigger is om sneller klaar te komen. Daarbij is het zaak dat je de oorzaak achterhaald. Deze kan hormonaal zijn, geestelijk of met je gevoeligheid te maken hebben. Afhankelijk van de oorzaak dien je (in samenwerking) met de huisarts een stappenplan te ontwikkelen, mocht het nodig zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar extra hormonen toedienen. Maar mocht de gevoeligheid bij je te hoog liggen, dan kan je daar natuurlijk wel zelf aan werken.

In dat geval, moet je de grens zo ver mogelijk oprekken en wanneer je alleen bent de echte situatie zoveel mogelijk nabootsen. Ook kan je de controle over je ademhaling en je bekkenbodemspier trainen. Wat je wel in je achterhoofd dient te nemen, is dat het een tijdje kan duren voor je er vanaf bent. En dat de dingen die je probeert misschien niet altijd even voor de hand liggend zijn. Waar vroeger evolutionair te snel klaarkomen handig was, omdat je dan je makkelijk kon voortplanten. Is het nu erg vervelend wanneer je het doet om samen te genieten.

Breed assortiment Seksspeeltjes: vibrators, dildo’s, buttplugs & meer.