Mannen hebben het liefst seks in het weekend

Nederlandse mannen delen het liefst de lakens op een zaterdag of zondag. Vrouwen geven de voorkeur aan maandag. Woensdag is de minst populaire dag om van bil te gaan. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek. De redactie ondervroeg bijna 1800 mannen en vrouwen middels een enquête op de eigen site en verschillende fora.

Mannen kiezen voor het weekend

Bij de vraag op welke dag men het liefst seks heeft gaf 35% van alle ondervraagden mannen aan te kiezen voor zaterdag en 28% voor zondag. Op nummer drie volgt vrijdag. De oorzaak ligt volgens de meerderheid bij een drukke werkweek. Ook geeft een klein gedeelte aan dat het op doordeweekse avonden actief is met sport, vergaderingen of andere activiteiten. De drukte gaat in dit geval ten koste van de tijd met de partner. Veel vrijgezelle mannen geven als oorzaak dat er na een avond uit meer kans is om met iemand in bed te belanden.

Maandag en zondag meest populair bij vrouwen

Bij de vrouwen gaf 34% de voorkeur aan maandag. Zondag komt bij de dames op nummer 2 met een resultaat van 20%. Zaterdag wordt slechts door 5% van de ondervraagden als favoriet gekozen. De reden van de maandag is erg divers ingevuld. Meeste vrouwen geven aan dat er op maandag avond altijd tijd is voor elkaar. In het weekend zijn er juist veel andere dingen gepland en is er weinig tijd met z’n tweeen. Een ander gedeelte geeft aan maandag redelijk vroeg naar bed te gaan waardoor er eerder seksuele contact ontstaan onder de lakens. In het onderzoek is weinig verschil te zien tussen getrouwde of vrijgezelle vrouwen.

Woensdag geen succes

Wie een romantisch avondje op woensdag heeft gepland kan dit beter even uitstellen. De woensdag blijkt uit de cijfers het minst populair voor de seks. Van alle 1800 ondervraagden gaf slechts 1% aan woensdag als favoriet te hebben. De ondervraagde Jaqueline heeft wel een verklaring voor dit resultaat: “Mijn kinderen zijn woensdag middag altijd vrij, als we de hele middag en avond druk zijn met de kids zijn we doodop. Woensdag komt er daarom weinig van terecht.”. Erik is één van de 18 deelnemers die woensdag verkoos als favoriet: “Voor mij is de woensdag altijd een avond samen met mijn vrouw. Dinsdag en donderdag hebben we beide sport en een potje goede seks breekt voor mij lekker de week.”

Volgens de redactie is het vooral opvallend dat er veel mannen op zaterdag de lakens willen delen met een bedpartner terwijl voor vrouwen deze dag totaal niet populair blijkt te zijn. Zondag moet in dit geval oplossing bieden.

Seksspeeltje kopen? Alle Seksspeeltjes online