5 tips voor de ultieme one-night-stand

One-night-stands (of onenightstands) zijn hot! Dit omdat zowel mannen als vrouwen steeds later met een vaste relatie beginnen. Drukke banen, nog drukkere sociale levens en tal van hobby’s zorgen ervoor dat er te weinig tijd overblijft voor een bestendige, tijdsintensieve relatie. One-night-stands zijn in dat geval natuurlijk ideaal. Tenminste: als je weet hoe je te werk moet gaan. Daarom hierbij 5 tips voor de ultieme one-night-stand

One-night-stand ‒ Tip 1: Veiligheid voorop

Gebruik te allen tijde een condoom. Iemand die een one-night-stand aangaat met jou, zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook met anderen hebben gedaan. En een SOA en/of geslachtsziekte past nu eenmaal niet bij het ongebonden karakter van een one-night-stand… En een kindje al helemaal niet.

One-night-stand ‒ Tip 2: Zoek het nooit te dichtbij

Een one-night-stand met je buurvrouw of met de zus van je beste vriend is een no-go. Nabijheid zorgt namelijk gegarandeerd voor gênante situaties. One-night-stands dienen te zijn voorbehouden aan vreemden… Sporadisch een vage kennis kan nog net.

One-night-stand ‒ Tip 3: Afstemmen van verwachtingen

Ben er zeker van dat je beiden de intentie hebt om het bij één nacht/avond te houden en enkel voor casual seks te gaan. Als je het vermoeden hebt dat er bij de ander meer achter steekt, blaas de boel dan af. Loze verwachtingen zorgen namelijk voor problemen in de toekomst… Ben je te weekhartig om het af te kappen, laat dan in ieder geval niet je telefoonnummer achter.

One-night-stand ‒ Tip 4: Houd je emoties onder controle

Een one-night-stand dient niet gepaard te gaan van ellenlange intieme verhalen. Houd je gevoelens, waarden en problemen voor jezelf en zorg ervoor dat hij/zij dat ook doet. Het gaat juist om eenmalige ontspanning en plezier, dus je hart luchten, uithuilen en/of verliefd worden kun je maar beter achterwegen laten.

One-night-stand ‒ Tip 5: Neem het ervan

Jullie hebben geen relatie en zullen elkaar waarschijnlijk nooit meer zien. De verplichtingen die een relatie met zich meebrengt, gelden nu dus niet. Je kunt je daarom helemaal laten gaan en je fantasie de vrije loop laten. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, maar ach, doe wat je niet laten kunt. Blijven slapen is een optie, maar na de seks opstappen net zo goed. Lieg niet dat je nog zult bellen, maar zeg waar het op staat. Een bedankje (liefst gemeend) voor de fijne avond is wel zo beleefd.